PRIROČNIK LOKALCA

Ob slikoviti obali Slovenije leži očarljivo obmorsko mestece Piran. Čeprav je Piran znan po svojem zgodovinskem starem mestnem jedru in osupljivih pogledih na morje, je v ozkih ulicah in skritih kotičkih še veliko skritih draguljev, ki čakajo, da jih odkrijemo.

Kot domačini Pirana smo navdušeni, da delimo nekaj nasvetov in priporočil, ki vam bodo pomagali odkriti skrite zaklade tega očarljivega mesta.

Cerkev sv. Jurija

Podajte se onkraj živahnih ulic Starega mestnega jedra in se povzpnite do cerkve sv. Jurija, kjer vas čakajo panoramski razgledi na Piran in Jadransko morje. Čeprav je vzpon do vrha lahko strm, so osupljivi razgledi s cerkvenega zvonika vredni truda. Sprostite se in uživajte v čudovitih razgledih ter posnemite nekaj nepozabnih fotografij z ikonično panoramo Pirana.

Piransko obzidje

Raziščite bogato zgodovino in dediščino Pirana tako, da se sprehodite po mestnem obzidju, ki sega v srednjeveško obdobje. Medtem ko se potikate po kamnitih poteh, boste naleteli na skrite razgledne točke, prehode in očarljive vrtove, ki ponujajo vpogled v Piranovo preteklost. Ne pozabite vzeti s seboj fotoaparata!

Pot od Fiese do Pirana

Odpravite se na slikovit sprehod po obalni poti od Fiese do Pirana. Začnite v Fiesi in se poglobite v lepoto skalnate obale in kristalno čiste vode, preden se odpravite proti Piranu. Pot je lahko tudi strma, zato le glejte pod noge.